Over Ons

Over Ons

Iedereen is welkom!

Ongeacht leeftijd, afkomst, gender, sociale klassen, etc. Het maakt niet uit wie je bent, want diversiteit is wat ons samenbrengt. Een wereld vol kleur is een verrijking voor ons allemaal. 

De vzw begon als een enthousiaste oudergroep die elkaar leerde kennen aan de schoolpoort. Geëngageerde ouders met het oog op meer ontwikkelingskansen en diversiteit, worden met elkaar verbonden door aantal Brusselse uitdagingen. Door grote nood naar huiswerkbegeleiding, taalstimulerende activiteiten, maar vooral gehoord en gezien willen worden door de samenleving. Tevaak wordt over hen gesproken en nooit met hen. Hoogtijd zelf de handen uit de mouwen te steken. Hiermee wordt tevens de toon gezet voor de volgende generaties. 

Het ontmoetingspunt

Samen Voor Morgen laat de kinderen, jongeren en volwassenen elkaar ontmoeten, verbindt hen via dialoog en stimuleert culturele uitwisseling tussen gemeenschappen. De jonge vzw gelooft niet in losse woorden, maar in daden. Rondtrekkend met haar mobiele oven en leescaravan in Brussel met laagdrempelige vrijetijdsbesteding voor kinderen, jongeren, ouders en iedereen die graag mee doet. 

Sinds 2014 bouwt Samen Voor Morgen aan zorgzame buurten door in te zetten op activiteiten in wijken waar de nood het hoogst ligt. Alles begint en eindigt met ontmoeting en verbinding het fundament voor een zorgzame buurt.

Mengelmoes van mensen

Daarnaast leidt Samen Voor Morgen andere mensen naar deze buurten/wijken, zodat er een mengelmoes ontstaat van mensen. Die elkaar normaal gesproken niet ontmoeten. 

Vandaag bouwt Samen Voor Morgen haar werking nog verder uit, met (nieuwe) partners creëert zij nieuwe dynamieken vertrekkend vanuit de noden en wensen van de wijken. Door samenwerking versterken en ondersteunen organisaties elkaar, een rechtstreeks profijt voor de wijk.

 • Ghizlane Zaid @ Samen is leuker dan alleen!

  Ghizlane Zaid

  Bestuurder
 • Nancy Steegmans @ Samen is leuker dan alleen!

  Nancy Steegmans

  Vrijwilliger
 • Kelly Broekx @ Samen is leuker dan alleen!

  Kelly Broekx

  Coördinator